Ingredienser

400 g spareribs

2 liter vann

2 terninger kjøttbuljong

Coca Cola-marinade
1½ dl Cola 
½ dl ketchup
1 ss Dijon sennep
3 fedd hvitløk
Saft av ½ sitron
3 ss soyasaus
2 ss olivenolje
2 ss hvitvinseddik
1 ts sukker
1 ts chilipulver
1 ts paprikapulver
1 ts spisskummen

Slik gjør du

Steg 1

Bøy spareribsen til en rull i en stor kasserolle,
ha i vann og tilsett buljongterningene.

Kok opp vannet og la kjøttet småkoke på
svak varme i en time. 

Steg 2

Mål opp og bland alle ingrediensene til
marinaden i en stor bolle med lokk. 

Steg 3

Ta det kokte kjøttet fra kjelen og legg i marinaden,
sett på lokket og rist godt sammen.

La det marinere i kjøleskapet i noen timer,
helst over natten. 

Steg 4

Varm opp Muurikka grillpanne,
juster temperaturen og grill
spareribsene i 15–20 minutter.

Recept_colamarinerade revbensspjäll (3).JPEG

Snu dem et par ganger og pensle resten
av marinaden på kjøttet.

Nyt spareribs med en fersk potetsalat.