Ingredienser

1 laksefilet (ca. 700 g) med skinn

½ dl sweet chilisaus

Sort pepper

Salt

4 store tortillalefser

Avokadokrem
2 modne avokadoer
½ grønn chili
1 fedd hvitløk
½ ss limesaft
1 ts srirachasaus (en type chilisaus)
1 dl creme fraiche
Salt

Topping
1 rødløk i skiver
200 g feltsalat
Koriander etter smak

Slik gjør du

Steg 1

Bland din favorittblanding med røykespon.

Til laksen bruker vi spon av or som gir en
mild røyksmak, og litt eplespon for sødmens skyld.

Legg røykesponet på brettet som følger med røykeovnen. 

Steg 2

Krydre laksen med salt og pepper.

Pensle med sweet chilisaus og legg
den med skinnsiden ned på risten.

Plasser et termometer i den tykkeste
delen av laksen og skyv inn i røykeovnen.
Bruk et termometer som kan leses av uten
å åpne røykeovnen. Hvis den åpnes, slippes
røyken ut og man oppnår ikke full effekt.

Steg 3

Start røykeovnen og sett effekten på maks (3)
til den har nådd 110–120 grader.

Reduser deretter effekten, hold 110–120 grader
under hele tilberedningen. Når kjernetemperaturen
er ca. 53 grader er laksen klar til servering.
Tiden varierer, avhenging av lufttemperatur og
størrelsen på laksen.

Avokadokrem

Skjær avokado, chili og hvitløk i skiver
og legg dem i en stor bolle.

Press over lime og tilsett srirachasaus
og creme fraiche.

Tilsett salt og miks blandingen helt glatt.

Steg 4

Smør avokadokrem på tortillaene,
legg på feltsalat, røkt laks, rødløk i
skiver og koriander.

Brett sammen wrapen og server.