Ingredienser

Nypotetsalat
600 g kokt kald nypotet
0,5 dl majones 
1 dl rømme 
3 ss grov sennep
3 ss gressløk 
Salt og sort pepper

Røkt makrell
4 makrellfileter 
1/2 sitron
1 ss flaksalt
1/2 ts chiliflak

Slik gjør du

Steg 1

Recept_rökt makrill och färskpotatissallad (2).jpg

Bland majones, rømme, sennep, salt, sort pepper
og gressløk. Skjær potetene i skiver og rør dem inn.

Steg 2

Recept_rökt makrill och färskpotatissallad (3).jpg

Press sitronen over makrellfiletene. Dryss flaksalt
og chiliflak over filetene på kjøttsiden.

Steg 3

Recept_rökt makrill och färskpotatissallad (4).jpg

Opvarm rygeovnen til maks. temperatur.
Sænk derefter varmen til 80-100 grader.
Legg makrellen på risten, og røk den i
ca. 20 minutter til kjernetemperaturen
er 58 grader.

Steg 4

Server med nypotetsalaten. 

Produkter som benyttes i oppskriften