Oppskrift
Kremet pytt i panne med kantareller
Lage en kremet pytt i panne på Muurikka stekehelle, som serveres med rødbeter. Utendørs matlaging på sitt beste, alle kan hjelpe til og alt smaker godt ute.
13 ingredienser
4 personer
13 ingredienser
4 personer
Oppskrift
Kremet pytt i panne med kantareller
Lage en kremet pytt i panne på Muurikka stekehelle, som serveres med rødbeter. Utendørs matlaging på sitt beste, alle kan hjelpe til og alt smaker godt ute.
Ingredienser
400 g biffkjøtt
6–8 faste poteter
2 gule løk
2 gulrøtter
2 gulbeter
100 g kantareller
2 dl fløte
2 ss grov sennep
Vann etter behov.
Salt
Sort pepper
Rapsolje
Persille
Til servering:
Rødbeter
Slik gjør du
Steg 1
Skrell poteter, gulrøtter, løk og gulbeter,
og skjær dem i centimeterstore terninger.
Steg 2
Bank kjøttet og skjær opp i litt større terninger.
Steg 3
Varm opp stekehellen, og tilsett rikelig med
rapsolje når den har blitt ordentlig varm.
Tilsett så poteter og rotgrønnsaker.
Hell på 2–3 dl vann og la alt småkoke under
lokk til potetene er nesten ferdig kokt.
Steg 4
Flytt deretter poteter og rotgrønnsaker opp til kantene
og reduser varmen på den ytterste gassringen.
Øk temperaturen på den innerste ringen og legg på
kantarellene når det er blitt ordentlig varmt.
Tilsett løk etter noen minutter. Krydre med salt og pepper.
Flytt løk og sopp opp til den kjøligere sonen, og legg på kjøttet
samtidig som du øker til høyeste temperatur på den innerste gassringen.
Steg 5
Når kjøttet har fått farge, hell over en
blanding av fløte og sennep, vend alt rundt
og la fløten koke inn i noen minutter.
Steg 6
Pynt med persille og server med rødbeter.