Ingredienser

400 g biffkjøtt

6–8 faste poteter

2 gule løk

2 gulrøtter

2 gulbeter

100 g kantareller

2 dl fløte

2 ss grov sennep

Vann etter behov.   

Salt

Sort pepper

Rapsolje

Persille

Til servering:
Rødbeter

Slik gjør du

Steg 1

Skrell poteter, gulrøtter, løk og gulbeter,
og skjær dem i centimeterstore terninger. 

Steg 2

Bank kjøttet og skjær opp i litt større terninger.

Steg 3

Varm opp stekehellen, og tilsett rikelig med
rapsolje når den har blitt ordentlig varm.

Tilsett så poteter og rotgrønnsaker.

Hell på 2–3 dl vann og la alt småkoke under
lokk til potetene er nesten ferdig kokt.  

Steg 4

Flytt deretter poteter og rotgrønnsaker opp til kantene
og reduser varmen på den ytterste gassringen.

Øk temperaturen på den innerste ringen og legg på
kantarellene når det er blitt ordentlig varmt.

Tilsett løk etter noen minutter. Krydre med salt og pepper.

Flytt løk og sopp opp til den kjøligere sonen, og legg på kjøttet
samtidig som du øker til høyeste temperatur på den innerste gassringen.

Steg 5

Når kjøttet har fått farge, hell over en
blanding av fløte og sennep, vend alt rundt
og la fløten koke inn i noen minutter.

Steg 6

Pynt med persille og server med rødbeter.