Ingredienser

600 g flankestek

Padron

Krydderblanding 
1 ts sort pepper
½ ts hvit pepper
½ ts sennepsfrø
½ ts fennikelfrø
   

Chimichurri 
1 rød chili
2 ss finhakket rødløk
Fersk oregano
Frisk timian
1 ss balsamicoeddik av god kvalitet
½ dl olivenolje
Flaksalt

Bruschetta
4 skiver surdeigsbrød
2 store tomater
1 fedd hvitløk
Frisk basilikum
Olivenolje

Slik gjør du

Steg 1

Finhakk chili, rødløk, oregano og timian
 til chimichurrien. Bland med olivenolje,
 balsamicoeddik og flaksalt.
 La det trekke til flankesteken er ferdig.

Steg 2

Skjær tomatene i terninger.
Tilsett finhakket hvitløk og hakket
basilikum i bruschettablandingen.
Bland godt.

Steg 3

Masser inn den malte krydderblandingen
med flaksalt på begge sider av flankesteken. 

Steg 4

Varm opp grillpannen og la den
bli ordentlig varm, legg så på på
kjøtt og padron. 

Steg 5

Pensle brødet med olivenolje
og legg det på grillpannen. 

Steg 6

Ta av kjøttet når det har passe stekt
og har rosa kjerne, ved ca. 57 grader.
Padron er klare når de har fått en mørk,
litt ristet overflate. Ta av brødet når
skivene har fått fine grillstriper.

Steg 7

Skjær kjøttet mot fibrene i tynne skiver.
Anrett padron og kjøtt på en tallerken.
Smør rikelig med chimichurri på kjøttet.
Strø flaksalt over.

Steg 8

Legg bruschettablandingen på brødet og
server med flankestek og padron.