Oppskrift
Hot chili med bønner og hellebrød
16 ingredienser
4 personer
16 ingredienser
4 personer
Oppskrift
Hot chili med bønner og hellebrød
Ingredienser
Chili
500 g karbonadedeig
400 g hermetisk bønneblanding
1 grovhakket gul løk
2 hakkede hvitløksfedd
400 g hakkede tomater
30 g smør
1 ts chiliflak
0,5 dl chilisaus
Salt og sort pepper
Hellebrød
5 dl kulturmelk
1,5 dl lys sirup
2 ts fennikelfrø
2 ts anisfrø
13 dl rågsikt (evt. Hvetemel og siktet rugmel i forholdet 3:2)
2 ts salt
2 ts natron
Slik gjør du
Steg 1
Hakk løken og hvitløken.
Steg 2
Varm opp stekehellen og smelt smøret.
Brun kjøttdeigen til den er gjennomstekt.
Tilsett løk og hvitløk.
Steg 3
Bland inn hakkede tomater, chiliflak, chilisaus
og bønneblanding. Kok sammen. Smak til med
salt og pepper.
Steg 4
Hellebrød
- Rør sammen kulturmelk og sirup.
- Støtt fennikelfrø og anis i en morter.
- Bland alle de tørre ingrediensene,
tilsett væsken og elt til en deig. - Del deigen i 20 biter og kjevle dem ut
til runde kaker. Prikk dem med en gaffel. - Stek brødene på den tørre kanten av
pannen, på middels varme.
De er ferdige når de er lysebrune, etter
1-2 minutter med steking på hver side.