Ingredienser

500 g reker med skall

500 g grillede kyllingfileter

225 g hermetiske muslinger

2 spisspaprikaer

3 tomater

1 ss smør til steking

1 presset lime

1 sitron

1 ts sambal oelek (chilli-paste)

½ dl grovhakket fersk persille

Ris
21⁄2 dl avorioris (risottoris)
1 gul løk 
2 fedd hvitløk 
40 g smør 
0,5 g safran 
5 dl vann 
1 terning kylling-buljong

Slik gjør du

Steg 1

Recept_paella med kyckling, skaldjur och saffran (2).jpg

Skrell og hakk løk og hvitløk. Stek i smør i noen
minutter og tilsett safran, kyllingbuljong, ris og
halvparten av vannet. Rør rundt og fortsett å
tilsette vann etter hvert som det koker inn i risen.
Kok på svak varme under lokk i knapt 20 minutter. 

Steg 2

Skrell rekene og skjær kyllingfiletene i strimler.
Sil av muslingene.

Steg 3

Recept_paella med kyckling, skaldjur och saffran (3).jpg

3.    Skjær sitron, tomater og paprika i biter.
Smelt smøret i paellapannen og stek paprikaen
i 2-3 minutter. Senk varmen og tilsett den kokte risen.

Steg 4

Recept_paella med kyckling, skaldjur och saffran (4).jpg

Rør inn limesaft og sambal oelek. Tilsett eventuelt
mer vann. Bland kylling, skalldyr, sitron og tomat
med risen. 

Steg 5

Legg på lokket og la alt bli varmt. Pynt med
persille og server paellaen fra pannen.