Populære kategorier
Våre sortiment
Oppskrift
17 ingredienser
4 personer
17 ingredienser
4 personer
Oppskrift
500 g reker med skall
500 g grillede kyllingfileter
225 g hermetiske muslinger
2 spisspaprikaer
3 tomater
1 ss smør til steking
1 presset lime
1 sitron
1 ts sambal oelek (chilli-paste)
½ dl grovhakket fersk persille
Ris
21⁄2 dl avorioris (risottoris)
1 gul løk
2 fedd hvitløk
40 g smør
0,5 g safran
5 dl vann
1 terning kylling-buljong
Skrell og hakk løk og hvitløk. Stek i smør i noen
minutter og tilsett safran, kyllingbuljong, ris og
halvparten av vannet. Rør rundt og fortsett å
tilsette vann etter hvert som det koker inn i risen.
Kok på svak varme under lokk i knapt 20 minutter.
Skrell rekene og skjær kyllingfiletene i strimler.
Sil av muslingene.
Skjær sitron, tomater og paprika i biter.
Smelt smøret i paellapannen og stek paprikaen
i 2-3 minutter. Senk varmen og tilsett den kokte risen.
Rør inn limesaft og sambal oelek. Tilsett eventuelt
mer vann. Bland kylling, skalldyr, sitron og tomat
med risen.
Legg på lokket og la alt bli varmt. Pynt med
persille og server paellaen fra pannen.