Oppskrift
Paella med kylling, skalldyr og safran
17 ingredienser
4 personer
17 ingredienser
4 personer
Oppskrift
Paella med kylling, skalldyr og safran
Ingredienser
500 g reker med skall
500 g grillede kyllingfileter
225 g hermetiske muslinger
2 spisspaprikaer
3 tomater
1 ss smør til steking
1 presset lime
1 sitron
1 ts sambal oelek (chilli-paste)
½ dl grovhakket fersk persille
Ris
21⁄2 dl avorioris (risottoris)
1 gul løk
2 fedd hvitløk
40 g smør
0,5 g safran
5 dl vann
1 terning kylling-buljong
Slik gjør du
Steg 1
Skrell og hakk løk og hvitløk. Stek i smør i noen
minutter og tilsett safran, kyllingbuljong, ris og
halvparten av vannet. Rør rundt og fortsett å
tilsette vann etter hvert som det koker inn i risen.
Kok på svak varme under lokk i knapt 20 minutter.
Steg 2
Skrell rekene og skjær kyllingfiletene i strimler.
Sil av muslingene.
Steg 3
Skjær sitron, tomater og paprika i biter.
Smelt smøret i paellapannen og stek paprikaen
i 2-3 minutter. Senk varmen og tilsett den kokte risen.
Steg 4
Rør inn limesaft og sambal oelek. Tilsett eventuelt
mer vann. Bland kylling, skalldyr, sitron og tomat
med risen.
Steg 5
Legg på lokket og la alt bli varmt. Pynt med
persille og server paellaen fra pannen.