Ingredienser

400 g laksefileter

12 store reker

Salt

Grillspyd

500 g nudler av bokhvete 

5 reddiker

½ agurk

1 bunt vårløk

2 gulrøtter

150 g sukkererter

10 mynteblader

½ fersk koriander-plante

Krydret saus 
2 ss soyasaus
2 ss riseddik
2 ss appelsinjuice
1 ss sorte sesamfrø
1 lime (juice og skall)
2 ts hakket chili
1 hakket hvitløksfedd
2 ts mørk sesamolje
½ dl mild vegetabilsk olje eller olivenolje

Slik gjør du

Steg 1

Kok nudlene og skyll i kaldt vann. 

Steg 2

Skjær reddikene i skiver. Skrell agurken,
fjern kjernen, og skjær den deretter i skiver.

Skjær sukkerertene i biter og riv koriander
og mynteblader.

Skrell og skjær gulrøttene i skiver.

Bland så nudler, grønnsaker og krydder i en bolle.

Steg 3

Bland sammen ingrediensene til sausen.

Tilsett sausen i nudelblandingen og
la hvile i en time.

Steg 4

Rens laksen for eventuelt skinn og ben.
Skjær i 3x3 cm terninger. Tre laksebiter
og reker på grillspyd og pensle lett med olje.

 

Steg 5

Legg en håndfull røykespon på sponplaten
og sett ovnene i posisjon 3.

Legg grillspydene på grillristen og røyk
i ca 20 minutter.

Smak til med salt.

Produkter som benyttes i oppskriften