Oppskrift
Krydret nudelsalat med røkelaks- og rekespyd à la Henri Alén
Krydret nudelsalat med røkelaks- og rekespyd à la Henri Alén. Utendørs matlaging på sitt beste og alt smaker godt ute.
21 ingredienser
4 personer
21 ingredienser
4 personer
Oppskrift
Krydret nudelsalat med røkelaks- og rekespyd à la Henri Alén
Krydret nudelsalat med røkelaks- og rekespyd à la Henri Alén. Utendørs matlaging på sitt beste og alt smaker godt ute.
Ingredienser
400 g laksefileter
12 store reker
Salt
Grillspyd
500 g nudler av bokhvete
5 reddiker
½ agurk
1 bunt vårløk
2 gulrøtter
150 g sukkererter
10 mynteblader
½ fersk koriander-plante
Krydret saus
2 ss soyasaus
2 ss riseddik
2 ss appelsinjuice
1 ss sorte sesamfrø
1 lime (juice og skall)
2 ts hakket chili
1 hakket hvitløksfedd
2 ts mørk sesamolje
½ dl mild vegetabilsk olje eller olivenolje
Slik gjør du
Steg 1
Kok nudlene og skyll i kaldt vann.
Steg 2
Skjær reddikene i skiver. Skrell agurken,
fjern kjernen, og skjær den deretter i skiver.
Skjær sukkerertene i biter og riv koriander
og mynteblader.
Skrell og skjær gulrøttene i skiver.
Bland så nudler, grønnsaker og krydder i en bolle.
Steg 3
Bland sammen ingrediensene til sausen.
Tilsett sausen i nudelblandingen og
la hvile i en time.
Steg 4
Rens laksen for eventuelt skinn og ben.
Skjær i 3x3 cm terninger. Tre laksebiter
og reker på grillspyd og pensle lett med olje.
Steg 5
Legg en håndfull røykespon på sponplaten
og sett ovnene i posisjon 3.
Legg grillspydene på grillristen og røyk
i ca 20 minutter.
Smak til med salt.