Populære kategorier
Våre sortiment
ART.NR: 54010050 NOBB-nr: 57811017
Art. nr | NOBB-nr | Navn | Type | Utførelse | Lagerenhet | c/c mm | A mm | B mm | C mm | D mm | E mm | Gjenge | Maksbelastning | Høyde | Lengde | Ø | Returfjær | Øvrig | Fargekode | ||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
![]() |
54010050 | 57811017 | Stekehelle med ben | Varmvalset stål | ST | 58 cm | |||||||||||||||
![]() |
54010150 | 57936794 | Stekehelle med ben | Varmvalset stål | ST | 38 cm | |||||||||||||||
![]() |
54010030 | 29979903 | Stekehelle med ben | Varmvalset stål | ST | 48 cm | |||||||||||||||
![]() |
54010070 | 57811036 | Stekehelle med ben | Varmvalset stål | ST | 78 cm |
Før du tar i bruk din nye stekehelle i varmvalset stål må den brennes inn. Innbrenningen gir en egenskap som ligner non-stick overflate som gjør matlagingen vesentlig enklere.
1. Begynn med å rengjøre med varmt vann. Tørk pannen på en varmekilde til den er helt tørr.
2. Fordel deretter et tynt og jevnt lag med Muurikka stekefett, vanlig usaltet stekefett eller matolje over hele stekeflaten. Gjenta prosessen til hele overflaten av pannen blir jevnt sort.
Rengjør stekehellen umiddelbart etter bruk, gjerne mens hellen fortsatt er varm. Da slipper matrestene lettere og levetiden på hellen forlenges.
1. Skrap bort matrester med stekehelleskrapen
2. Ha litt vann i stekehellen, kok opp og gjør rent med stekehelleskrapen eller stekehellebørsten og tørkepapir. Gjenta trinn 1 og 2 etter behov.
3. Smør inn hele stekeflaten med litt matolje eller med Muurikka Silava-stekefett eller spray.
Rengjøring med salt:
Har stekepannen blitt skikkelig skitten eller om det har satt seg smak i
stekeflaten, kan saltrengjøring være nyttig.
1. Varm opp stekehellen og dryss over et rikelig lag med grovt salt.
2. La saltet mørkne i hellen i noen minutter slik at det trekker til seg fuktighet, smuss og fett.
3. Skrap bort saltet med en fleksibel stekespade.
4. Hell litt vann i stekepannen og tørk av.
5. Smør inn stekeflaten med litt matolje eller med Silava stekefett eller spray.
Stekehellen er slitesterk, men for at den skal vare så lenge som mulig bør den oppbevares på et tørt sted. Dersom den ikke skal brukes over lengre tid, anbefales det å rengjøre den grundig og gjøre en ny fettbehandling før du legger den bort.
Dersom stekehellen skulle ruste, tar du en grillbørste eller litt stålull og gni på rustflekkene til de forsvinner. Rengjør deretter stekehellen og smør den på samme måte som før første gangs bruk. Deretter kan du bruke den akkurat som vanlig.
Våre stekeheller og sett kommer i flere størrelser og passer til alt fra matlaging for noen få personer til en større gruppe. Vi veileder deg til hvilken størrelse som passer for deg.
ø 38/48 cm: opptil 4 personer
ø 58 cm: til 4 – 8 personer
ø 78 cm: til 8 – 14 personer
ø 100/120 cm: til mer enn 14 personer