Muurikka stekeheller
Stekehellen er vårt mest velkjente produkt, og for mange er navnet Muurikka til og med synonymt med en stekehelle i varmvalset stål. De første Muurikka stekehellene ble produsert i Finland, av to venner som begynte å lage dem til eget bruk – for å kunne steke pannekaker utendørs. Stekehellene i støpejern ble populære i bekjentskapskretsen, og snart begynte man å selge dem kommersielt. I dag er Muurikka stekeheller et velkjent begrep i både Finland og Sverige, og i stadig større grad i resten av Norden. Interessen for matlaging utendørs øker stadig, og det er mye inspirasjon å finne for dem som vil prøve det. Vårt sortiment av produkter for utendørs matlaging har vokst, og alle kan finne en Muurikka stekehelle som passer, uansett om man vil holde til hjemme i hagen eller ute i villmarken.
Lag med gass eller over åpen ild
Muurikka stekeheller kan brukes med en gassbrenner eller over åpen ild. Stekehellene er i støpejern og finnes i mange størrelser, fra den minste med 38 cm diameter til den aller største, med en sjenerøs diameter på 120 cm.
Tilbehør til stekeheller
Det finnes mye nyttig tilbehør til Muurikkas sortiment av stekeheller. Stekespader, kniver og skjærebrett er noen eksempler på produkter som gjør matlagingen på stekehelle utendørs både enklere og morsommere. Et praktisk lokk til stekehellen passer utmerket når maten skal putre en stund.
Ta vare på Muurikka-stekehellen din
For å komme i gang når stekehellen er ny, må du rengjøre den med et mildt oppvaskmiddel og brenne den inn ordentlig. Varm opp hellen til den blir mørkere, og spre deretter et tynt og jevnt lag fett, for eksempel vårt Silava stekefett eller en nøytral matolje, over hele stekeflaten og varm opp stekehellen ordentlig i ca. 15 minutter. Det er helt i orden om det ryker av den. La deretter hellen avkjøles, før du tørker av den med husholdningspapir og smører den inn med et nytt, tynt lag fett.
Hvis du vet at du ikke skal bruke stekehellen på lenge, anbefaler vi at du rengjør den ordentlig, fetter den inn på nytt og oppbevarer den på et tørt sted. Hvis det skulle komme rust på hellen, kan du alltid rengjøre den med stålull eller en stålbørste, og så brenne den inn og behandle den med fett på nytt. Ved å ta vare på den på riktig måte, kommer du til å ha glede av din Muurikka stekehelle i mange år.
Flere og flere oppdager sjarmen med å lage mat på en stekehelle i støpejern ute. Det er en fantastisk måte å samles på, og maten smaker vel sjelden så godt som når den tilberedes og serveres utendørs. Variasjonsmulighetene er uendelige, og du kan gjøre matlagingen akkurat så enkel eller komplisert som du ønsker.