Populære kategorier
Våre sortiment
De første Muurikka stekehellene ble produsert i Finland, av to venner som begynte å lage dem til eget bruk – for å kunne steke pannekaker over åpen ild. Siden den gang har Muurikka stekeheller blitt et verdsatt produkt innen friluftsliv, og flere og flere oppdager sjarmen med å lage mat på en stekehelle over åpen ild.
De første Muurikka stekehellene ble produsert i Finland, av to venner som begynte å lage dem til eget bruk – for å kunne steke pannekaker over åpen ild. Siden den gang har Muurikka stekeheller blitt et verdsatt produkt innen friluftsliv, og flere og flere oppdager sjarmen med å lage mat på en stekehelle over åpen ild.
Velg hvilken størrelse på stekehellen som passer, ut fra behov: Kommer du til å bære med deg hellen over en lengre strekning? I så fall er kanskje Muurikka stekehelle 38 cm eller 48 cm best egnet. Er det et klargjort ildsted der du skal slå leir? Hellene våre finnes både med og uten ben. Og hvis du velger en stekehelle med ben, kan du enkelt skru dem av hvis du for eksempel vil bruke hellen sammen med en gassbrenner, en elgrill eller på et ildsted der hellen kan legges over ilden. Hvor mange skal du lage mat til? Våre største stekeheller for åpen ild er Muurikka 78 cm og Muurikka 58 cm. De passer godt for et litt større selskap. De aller største stekehellene våre er 100 og 120 cm i diameter. Disse kan man ikke bære med seg på utflukter, og de selges derfor bare sammen med gassbrenner på stativ.
Det finnes mye nyttig tilbehør til Muurikkas sortiment av stekeheller. Stekespader, kniver og skjærebrett er noen eksempler på produkter som gjør matlagingen på stekehelle utendørs både enklere og morsommere. Et praktisk lokk til stekehellen passer utmerket når maten skal putre en stund.
For å komme i gang når stekehellen er ny, må du rengjøre den med et mildt oppvaskmiddel og brenne den inn ordentlig. Varm opp hellen til den blir mørkere, og spre deretter et tynt og jevnt lag fett, for eksempel vårt stekefett eller en nøytral matolje, over hele stekeflaten og varm opp stekehellen ordentlig i ca. 15 minutter. Det er helt i orden om det ryker av den. La deretter hellen avkjøles, før du tørker av den med husholdningspapir og smører den inn med et nytt, tynt lag fett.
Når stekehellen skal rengjøres etter bruk, trenger du som regel bare vann. Gjør det umiddelbart etter bruk, så forlenger du stekehellens levetid. Tørk av matrester og varm opp hellen, hell på vann og la det koke opp, bruk en oppvaskbørste til å løsne matrester, tørk av hellen og smør inn stekeflaten med litt fett. For svært tilsmussede stekeheller kan det være nødvendig å rengjøre med grovsalt. Les mer i våre vanlige spørsmål
Hvis du vet at du ikke skal bruke stekehellen på lenge, anbefaler vi at du rengjør den ordentlig, fetter den inn på nytt og oppbevarer den på et tørt sted. Hvis det skulle komme rust på hellen, kan du alltid rengjøre den med stålull eller en stålbørste, og så brenne den inn og behandle den med fett på nytt. Ved å ta vare på den på riktig måte, kommer du til å ha glede av din Muurikka stekehelle i mange år.