Stekehelle uten ben Varmvalset stål 48 cm

ART.NR: 54010040 NOBB-nr: 57811002

Stekehelle av varmvalset stål. Beregnet for gassbrennere, el-griller eller over åpen ild. Diameter 48 cm. Leveres i praktisk oppbevaringspose. Stekehellen bør den oppbevares på et tørt sted.
  • For gassbrennere, el-griller eller åpen ild
1025 NOK / 1 Stk
  Art. nr NOBB-nr Navn Type Utførelse Lagerenhet c/c mm A mm B mm C mm D mm E mm Gjenge Maksbelastning Høyde Lengde Ø Returfjær Øvrig Fargekode
54010020 57810998 Stekehelle uten ben Varmvalset stål ST 38 cm
54010040 57811002 Stekehelle uten ben Varmvalset stål ST 48 cm
54010060 57811021 Stekehelle uten ben Varmvalset stål ST 58 cm

FAQ - Stekeheller

  • Før du tar i bruk din nye stekehelle i varmvalset stål må den brennes inn. Innbrenningen gir en egenskap som ligner non-stick overflate som gjør matlagingen vesentlig enklere. Begynn med å rengjøre med varmt vann. Tørk pannen ved å varme den opp til den er helt tørr.

    Fettbehandling

    Start med å varme opp stekehellen på en gassbrenner, elektrisk grill, kullgrill eller en annen varmekilde, til pannen blir mørk. Fordel deretter et tynt og jevnt lag med fett over hele stekeflaten. Bruk gjerne Muurikka stekefett. Det er også mulig å bruke vanlig matolje eller usaltet stekefett. Gjenta prosessen til hele overflaten av pannen blir jevnt sort. Vær ekstra nøye slik at fettet ikke blir for tykt og samler seg i bunnen av pannen. Det kan dannes en ujevn masse av fett som kan brenne seg fast.

  • Rengjør stekehellen umiddelbart etter bruk, gjerne mens hellen fortsatt er varm. Da slipper matrestene lettere og levetiden på hellen forlenges. Husk å ikke bruke vaskemiddel ved rengjøring. Vaskemiddel løser opp fett som beskytter stekepannen og en ny fettbehandling er nødvendig.

    Rengjøring med vann: 
    1. Tørk bort matrester med litt papir eller med en klut.
    2. Hell litt vann i pannen og kok opp. Vannet løser opp smuss og gjør det lettere å rengjøre stekehellen. Gjenta trinn 1 og 2 etter behov.
    3. Tørk av pannen og smør inn stekeflaten med litt matolje eller med Silava-stekefett eller spray.

    Rengjøring med salt:
    Har stekepannen blitt skikkelig skitten eller om det har satt seg smak i
    stekeflaten, kan saltrengjøring være nyttig.

    1. Varm opp stekehellen og dryss over et rikelig lag med grovt salt.
    2. La saltet mørkne i hellen i noen minutter slik at det trekker til seg fuktighet, smuss og fett.
    3. Skrap bort saltet med en fleksibel stekespade.
    4. Hell litt vann i stekepannen og tørk av.
    5. Smør inn stekeflaten med litt matolje eller med Silava stekefett eller spray.

  • Stekehellen er slitesterk, men for at den skal vare så lenge som mulig bør den oppbevares på et tørt sted. Dersom den ikke skal brukes over lengre tid, anbefales det å rengjøre den grundig og gjøre en ny fettbehandling før du legger den bort.

  • Dersom stekehellen skulle ruste, tar du en grillbørste eller litt stålull og gni på rustflekkene til de forsvinner. Rengjør deretter stekehellen og smør den på samme måte som før første gangs bruk. Deretter kan du bruke den akkurat som vanlig.