Oppskrift
Ungarsk gulasj med poteter
I skogen, på fjellet, ved sjøen – en smakfull gulasj er både varmende og mettende på turen. Denne retten kan lages både på vår klassiske stekehelle som er lett skålformet, eller i en av våre dypere panner, som paellapannen eller woken. Serveres i trekopp for maksimal villmarksfølelse.
13 ingredienser
4 personer
13 ingredienser
4 personer
Oppskrift
Ungarsk gulasj med poteter
I skogen, på fjellet, ved sjøen – en smakfull gulasj er både varmende og mettende på turen. Denne retten kan lages både på vår klassiske stekehelle som er lett skålformet, eller i en av våre dypere panner, som paellapannen eller woken. Serveres i trekopp for maksimal villmarksfølelse.
Ingredienser
3 poteter i terninger
400 g løvbiff
2 løker
4 hvitløksfedd
3 ss tomatpuré
1 kjøttbuljongterning
2 ss paprikapulver
1 ss chiliflak
5–7 dl vann
Olje (til steking)
Salt
Sort pepper
Rømme
Slik gjør du
Forbered hjemme
Flere av punktene kan gjøres på forhånd hjemme, men det kan også være hyggelig å tilberede og lage maten sammen ute. Pakk ned skjærebrett og kniv, og ha en fin stund rundt bålet. Et godt brød til gulasjen gjør det enklere å få opp det siste av de gode smakene (og løser dessuten problemet med klissete tallerkener/kopper som skal fraktes hjem).
Steg 1
Plasser stekehellen over ilden.
Steg 2
Brun løvbiffen i oljen i 6–7 min. Tilsett løk og hvitløk og brun
i ytterligere 3–4 min.
Steg 3
Tilsett krydder og tomatpuré.
Hell i vannet og tilsett buljongterningen.
Steg 4
Kok i 35– 40 min, tilsett poteter i terninger.
Spe ut med vann etter behov. Smak til med salt og pepper.
Når kjøttet er mørt og potetene myke, er maten klar.
Server med en klatt rømme. Hell gjerne opp i en trekopp.
Vel bekomme!