Ingredienser

3 poteter i terninger

400 g løvbiff

2 løker

4 hvitløksfedd

3 ss tomatpuré

1 kjøttbuljongterning

2 ss paprikapulver

1 ss chiliflak

5–7 dl vann

Olje (til steking)

Salt

Sort pepper

Rømme

Slik gjør du

Forbered hjemme

Flere av punktene kan gjøres på forhånd hjemme, men det kan også være hyggelig å tilberede og lage maten sammen ute. Pakk ned skjærebrett og kniv, og ha en fin stund rundt bålet. Et godt brød til gulasjen gjør det enklere å få opp det siste av de gode smakene (og løser dessuten problemet med klissete tallerkener/kopper som skal fraktes hjem).

Steg 1

Recept (2).jpg

Plasser stekehellen over ilden.

Steg 2

Recept_Ungersk gulasch_steg2.jpg

Brun løvbiffen i oljen i 6–7 min. Tilsett løk og hvitløk og brun
i ytterligere 3–4 min.

Steg 3

Recept_Ungersk gulasch_steg3.jpg

Tilsett krydder og tomatpuré.
Hell i vannet og tilsett buljongterningen.

Steg 4

Recept_Ungersk gulasch.jpg

Kok i 35– 40 min, tilsett poteter i terninger.
Spe ut med vann etter behov. Smak til med salt og pepper.
Når kjøttet er mørt og potetene myke, er maten klar.
Server med en klatt rømme. Hell gjerne opp i en trekopp.

Recept_Ungersk gulasch_steg4.jpg

Vel bekomme!