Oppskrift
Røkt fetaostfylt ørret à la Henri Alén
Røkt svinekam med løk og gremolata à la Henri Alén. Utendørs matlaging på sitt beste og alt smaker godt ute.
7 ingredienser
4 personer
7 ingredienser
4 personer
Oppskrift
Røkt fetaostfylt ørret à la Henri Alén
Røkt svinekam med løk og gremolata à la Henri Alén. Utendørs matlaging på sitt beste og alt smaker godt ute.
Ingredienser
1 ørretfilet, 500–800 g
200 g fetaost
10 steinfrie oliven
5 blader basilikum
1 ss sitronsaft
1 ss olivenolje
Salt og hvit pepper
Slik gjør du
Steg 1
Fjern eventuelle bein fra fiskefileten.
Steg 2
Hakk oliven og basilikum og bland i en bolle.
Steg 3
Smuldre i fetaosten. Tilsett sitronsaft,
litt olivenolje og hvit pepper.
Steg 4
Skjær fileten på langs. Åpne fisken som en bok
og tilsett halvparten av fyllet.
Spar resten til servering.
Lukk fileten forsiktig og krydre med salt.
Legg fileten på grillristen med skinnsiden ned.
Steg 5
Legg en håndfull røykespon på røykeplaten
og begynn å røyke med varmen innstilt på
posisjon 3. Når det har dannet seg røyk,
reduser til posisjon 1 og røyk i ca. 30-40 minutter.
Steg 6
Server fisken sammen med resten
av fyllet og en god salat.