Ingredienser

1 ørretfilet, 500–800 g

200 g fetaost

10 steinfrie oliven

5 blader basilikum

1 ss sitronsaft

1 ss olivenolje

Salt og hvit pepper

Slik gjør du

Steg 1

Fjern eventuelle bein fra fiskefileten.

Steg 2

Hakk oliven og basilikum og bland i en bolle. 

Steg 3

Smuldre i fetaosten. Tilsett sitronsaft,
litt olivenolje og hvit pepper. 

Steg 4

Skjær fileten på langs. Åpne fisken som en bok
og tilsett halvparten av fyllet.

Spar resten til servering.

Lukk fileten forsiktig og krydre med salt.

Legg fileten på grillristen med skinnsiden ned.

 

Steg 5

Legg en håndfull røykespon på røykeplaten
og begynn å røyke med varmen innstilt på
posisjon 3. Når det har dannet seg røyk,
reduser til posisjon 1 og røyk i ca. 30-40 minutter. 

Steg 6

Server fisken sammen med resten
av fyllet og en god salat.

Produkter som benyttes i oppskriften