Ingredienser

Røre:
125 g smør
1,5 ts malt kardemomme
2 dl hvetemel
1,5 dl sukker
1 klype salt
3 små egg

Topping:
50 g smør
2 ss sukker
4 ts kanel
2 ts vaniljesukker

Garnering:
Perlesukker

Slik gjør du

Steg 1

Før du går ut, forbered deg inne ved å blande de tørre ingrediensene til deigen og toppingen i to separate boller.
Toppingen: bland alle ingrediensene unntatt smøret i en bolle.
Røren: bland kardemomme, mel, sukker og salt i en bolle.

Steg 2

Start ute: Sett igang den innerste ringen på gassbrenneren på laveste varme. Smelt smøret til toppingen i stekepannen. Bland så smøret i bollen med sukker, vaniljesukker og kanel og rør. Sett til side. Smelt smøret til røren i samme stekepanne. Ta stekepannen av varmen og bland inn de tørre ingrediensene. Rør inn eggene og bland uten å vispe.

Steg 3

Ringle toppingen på røren og dryss over perlesukker.

Steg 4

Sett stekepannen tilbake på svak varme og legg på lokk eller tallerken (vær forsiktig, da tallerkenen blir veldig varm). La kaken steke i 15-20 minutter. Etter halve tiden, løft av lokket og skjær med en kniv gjennom mønsteret på toppingen slik at eventuell flytende røre renner ned til bunnen. Slå av varmen og la kaken steke i ca 5 minutter på ettervarme. Kaken er klar når den har stivnet i kantene og i bunnen, men overflaten er fortsatt klissete.
 

Steg 5

Spis og nyt!