Ingredienser

Kebabkjøtt

1 kg svinecarré eller svin ytrefilet
1 gul løk, skåret i skiver
1 ss spisskummen
1 ss løkpulver
1 ss hvitløkspulver
1 ss koriander
1 ss røkt paprikapulver
1 ts cayennepepper
2 ts salt
1 ts nykvernet sort pepper
Rapsolje
2 ss smør

Kebabbrød

600 g hvetemel
7 g tørrgjær (en halv pose)
2 ts salt
1 ts sukker
0,5 ts bakepulver
3,5 dl lunket vann

Kebabsaus

2 dl gresk yoghurt
1 dl majones
1 ss chilisaus
1 fedd hvitløk, revet
1,5 ss eplejuice
1 ss appelsinjuice
1 krm spisskummen
1 ts paprikapulver
Cayennepepper
Salt og pepper

Topping

Isbergsalat, strimlet
1 rødløk, strimlet
1 paprika, strimlet
Fetaost, smuldret

Slik gjør du

Steg 1

Kebabkjøtt: skjær kjøttet i tynne strimler. Bland med de tørre krydderne og løken. La kjøttet marinere i minst 1 time, gjerne over natten.

Steg 2

Kebabbrød: bland alle de tørre ingrediensene. Tilsett vannet og kna godt til deigen er smidig. Del deigen i 8 like store kuler. Rull ut kulene på et melet bakebord til flate pitabrød, ca. 5 mm tykke. La dem deretter heve i 1 time. Varm opp stekehellen og stek brødene på lav varme uten stekefett til de har puffet opp og fått fin farge.

Steg 3

Kebabsaus: bland alle ingrediensene i en bolle. Smak til med salt, pepper og cayennepepper.

Steg 4

Øk temperaturen på stekehellen og hell på rapsolje. La oljen varmes godt opp før du legger i kjøttet. Stek kjøttet under omrøring. Når kjøttet er gjennomstekt, tilsetter du smøret og rører om.

Steg 5

Åpne brødet med et snitt i kanten. Tilsett grønnsaker, kjøtt og fetaost, og topp med kebabsausen.