Ingredienser

Olje

500 g kjøttdeig

1 gul løk, hakket

3 fedd hvitløk, finhakket eller presset

1 boks knuste tomater (ca. 400 g)

3 ss tomatpuré

5 dl vann

1 ts tørket oregano

1 ts tørket basilikum

Salt og pepper etter smak

ca 7-8 ferske lasagneplater (kuttet i biter for å passe til formen)

2 dl rømme

2 dl revet ost

1 ts tørket oregano

Fersk basilikum til servering

Slik gjør du

Steg 1

Varm olje i Muurikka-pannen over åpen ild. Stek løken, tilsett kjøttdeig og presset hvitløk, stek til kjøttdeigen har fått farge.

recept_lasagne_3.jpg

Steg 2

Tilsett knuste tomater, tomatpuré, krydder og vann. La det koke et par minutter.

recept_lasagne_4.jpg

Steg 3

Tilsett lasagneplatene og skyv dem ned i sausen.

recept_lasagne_5.jpg

Steg 4

Fordel creme fraiche på toppen, salt og pepper og dryss over revet ost. Skjær mozzarellaen i mindre biter og fordel i pannen.

recept_lasagne_6.jpg

Steg 5

Dekk pannen med lokk eller folie og la det småkoke til lasagneplatene er myke og osten er gylden og boblende – ca 5 minutter.

Steg 6

Topp med fersk basilikum.