Oppskrift
One-pot lasagne
Like god som vanlig lasagne, men uten noen kompliserte trinn.
15 ingredienser
15 ingredienser
Oppskrift
One-pot lasagne
Like god som vanlig lasagne, men uten noen kompliserte trinn.
Ingredienser
Olje
500 g kjøttdeig
1 gul løk, hakket
3 fedd hvitløk, finhakket eller presset
1 boks knuste tomater (ca. 400 g)
3 ss tomatpuré
5 dl vann
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
Salt og pepper etter smak
ca 7-8 ferske lasagneplater (kuttet i biter for å passe til formen)
2 dl rømme
2 dl revet ost
1 ts tørket oregano
Fersk basilikum til servering
Slik gjør du
Steg 1
Varm olje i Muurikka-pannen over åpen ild. Stek løken, tilsett kjøttdeig og presset hvitløk, stek til kjøttdeigen har fått farge.
Steg 2
Tilsett knuste tomater, tomatpuré, krydder og vann. La det koke et par minutter.
Steg 3
Tilsett lasagneplatene og skyv dem ned i sausen.
Steg 4
Fordel creme fraiche på toppen, salt og pepper og dryss over revet ost. Skjær mozzarellaen i mindre biter og fordel i pannen.
Steg 5
Dekk pannen med lokk eller folie og la det småkoke til lasagneplatene er myke og osten er gylden og boblende – ca 5 minutter.
Steg 6
Topp med fersk basilikum.