Oppskrift
Potetvaffel med tyttebær
Denne litt mer mettende vaffelen passer perfekt når energidepotene må fylles opp – i akebakken, på stranden eller i hagen. Toppes med syltetøy, bær eller frukt.
7 ingredienser
4 personer
7 ingredienser
4 personer
Oppskrift
Potetvaffel med tyttebær
Denne litt mer mettende vaffelen passer perfekt når energidepotene må fylles opp – i akebakken, på stranden eller i hagen. Toppes med syltetøy, bær eller frukt.
Ingredienser
500 g revet rå poteter (gjerne med skallet på)
5 dl hvetemel
6 dl melk
80 g smeltet smør
2 ts salt
25 g smør + 3 ss rapsolje til vaffeljernet
Syltetøy til servering, f.eks. tyttebær eller jordbær
Slik gjør du
Steg 1
Bland den revne poteten med hvetemel og salt.
Smelt smøret og hell i melken. Blandingen
helles over potetblandingen under omrøring.
Steg 2
Smør jernet og varm opp over ilden.
Steg 3
Fyll jernet med røre og stek vaflene. Snu jernet
ofte for å hindre at vaflene brenner seg fast.
Server med syltetøy.