Populære kategorier
Våre sortiment
Oppskrift
13 ingredienser
6 personer
13 ingredienser
6 personer
Oppskrift
2 røyer
1 gul løk, skåret i skiver
2 sitroner, skåret i skiver
1 sitron
1 bunt dill, hakket
1 spisskål
100 g parmesan
Olivenolje
Saus
200 g smør
1 dl crème fraiche
3 dl fløte
½ presset sitron
3 ss gressløk, hakket
100 g ørretrogn
Salt og pepper
Fisk: åpne den rensede fisken i midten og krydre innsiden med salt og pepper. Legg sitronskivene, løken og dillen i fisken og brett den sammen igjen. Legg fisken i røykekurven på grillristen.
Skjær spisskålen i fire deler. Drypp over olivenolje, krydre med salt og pepper og press over sitron. Legg kålen sammen med fisken.
Røyking: Legg røykespon i røykeovnen og sett den på høyeste varme. Legg inn fisken og spisskålen og røyk i ca. 20 minutter, til fisken har fått en kjernetemperatur på 45-50°.
Saus: Varm fløten i en kasserolle på kokeplaten, rør inn crème fraiche og smør når det begynner å småkoke. Tilsett salt, pepper, dill og saften fra en halv sitron. La småkoke i ca. 10 minutter. Vend inn gressløk og ørretrogn like før servering.
Topp retten med revet parmesan og dill.