Ingredienser

Spareribs

1,5 kg spareribs
2 ss smør
4 ss nykvernet sort pepper
2 ss flaksalt
2 ss eplesidereddik

Epleslaw

2 epler, revet
1 liten spisskål, strimlet
2 ss majones
1 ss creme fraiche
1 ts dijonsennep
2 ss persille, hakket
½ presset sitron

Dipp

Barbequesaus

Slik gjør du

Steg 1

Spareribs: Fjern overflødig fett og den hvite hinnen som ligger over beinsiden på spareribsene. Pensle spareribsene med smeltet smør og krydre med salt og pepper.

Steg 2

Røyking: legg Muurikkas Røykespon Eple på brettet som følger med røykeovnen, og sett på høyeste varme. Når det ryker skikkelig, legger du spareribsene i røykeovnen med kjøttsiden opp. Reduser varmen umiddelbart til 115 grader og la kjøttet røykes i 3 timer.

Steg 3

Ta spareribsene ut av røykeovnen, pensle med eplesidereddik, pakk inn i aluminiumsfolie og legg tilbake i røykeovnen med kjøttsiden ned i 1 time.

Steg 4

Epleslaw: Bland alle ingrediensene. Smak til med salt og pepper.