Populære kategorier
Våre sortiment
Oppskrift
Souvlaki med smashed potatoes og tzatziki - utendørs matlaging på sitt beste og alt smaker godt ute.
13 ingredienser
4 personer
13 ingredienser
4 personer
Oppskrift
Souvlaki med smashed potatoes og tzatziki - utendørs matlaging på sitt beste og alt smaker godt ute.
Souvlaki
1 stk svinefilet, ca. 800 g
2 stk paprika, gul og grønn
0,5 ts tørket oregano
Paprikapulver (etter smak)
Salt og pepper
Olivenolje
Grillspyd av tre
Tzatziki
1 stk. agurk, revet
1 dl gresk yoghurt
1–2 fedd hvitløk, revet
Hakket dill
Salt og pepper
Smashed potatoes
8 stk. kokte poteter
Smør
0,5 dl revet parmesan
Salt og pepper
Legg grillspydene i vann for å forhindre
at de brenner under grilling.
Skjær svinefileten i biter på ca. 2x2 cm.
Legg dem i en bolle og krydre med oregano,
paprikapulver, salt og pepper. Drypp over
olivenolje og bland godt slik at kjøttet dekkes
jevnt av krydderne.
La det marinere i ca. 30 minutter.
Del paprikaene i biter av omtrent samme størrelse
som kjøttet.
Grovriv agurken og strø over litt salt.
La den stå i en sil i noen minutter for
å trekke ut overflødig væske.
Tre kjøttbitene og paprikabitene vekselvis
på grillspydene.
Klem ut væsken fra den revne agurken og bland
agurken med gresk yoghurt, revet hvitløk,
hakket dill, salt og pepper. Rør godt sammen og
sett tzatzikien i kjøleskapet frem til servering.
Grill spydene på en grillpanne med riller.
Stek dem på middels varme til kjøttet er
gjennomstekt og har fått en fin stekeskorpe.
Legg dem til side og la dem hvile noen minutter
før servering.
Snu stekepannen, smelt smøret og legg i de
kokte potetene. Trykk potetene lett flate med
en stekespade. Stek de på begge sider til de blir
gyldne og sprø. Dryss over revet parmesan, salt og pepper.
Server souvlakispyd sammen med de
stekte potetene og den kremete tzatzikien.