Oppskrift
Surdeigspizza med mozarella, tomat, ruccola og lufttørket skinke
13 ingredienser
4 personer
13 ingredienser
4 personer
![](/storage/4920DDDF705EE5A2546523B8FA507B26F93408997A98A37E53B030116E9BFB9D/e9fdeb66edf943868cb94deb63fcaecb/330-220-0-jpg.Jpeg/media/7b99c18f1f2f4581af8a0836a924e673/Recept_surdegspizza%20med%20mozarella.jpeg)
Oppskrift
Surdeigspizza med mozarella, tomat, ruccola og lufttørket skinke
Ingredienser
Pizzabunn rugsurdeig
5 dl vann
12 g gjær
2 dl surdeig rug
0,5 ts salt
3 ss rapsolje
1 l hvetemel
Topping
1,5 dl tomatsaus
250 g mozzarellaost
10 skiver lufttørket skinke
10 delte småtomater
1 rødløk i tynne skiver
70 g ruccola
Balsamicoeddik
Slik gjør du
Steg 1
Forbered deigen: smelt gjæren i vannet,
tilsett surdeigen, rapsolje og salt. Tilsett
hvetemel i deigvæsken og bearbeid deigen
i ca. 5 minutter. La deigen hvile 3-4 timer
i romtemperatur.
Steg 2
Varm opp pizzasteinen langsomt.
Del deigen til fire tynne pizzaer og
legg dem på et bakepapir.
Steg 3
Spre tomatsausen på deigen og dryss
over strimlet mozzarella. Legg én pizza
om gangen på pizzasteinen og stek under
lokk i 1,5-2 minutter.
Steg 4
Toppes med ruccola, småtomater, rødløk
og skinke etter steking. Drypp balsamicoeddik
over og server.