Ingredienser

Pizzabunn rugsurdeig
5 dl vann 
12 g gjær
2 dl surdeig rug
0,5 ts salt
3 ss rapsolje
1 l hvetemel

Topping
1,5 dl tomatsaus
250 g mozzarellaost
10 skiver lufttørket skinke 
10 delte småtomater 
1 rødløk i tynne skiver
70 g ruccola 
Balsamicoeddik

Slik gjør du

Steg 1

Recept_surdegspizza med mozarella (3).jpg

Forbered deigen: smelt gjæren i vannet,
tilsett surdeigen, rapsolje og salt. Tilsett
hvetemel i deigvæsken og bearbeid deigen
i ca. 5 minutter. La deigen hvile 3-4 timer
i romtemperatur.

Steg 2

Recept_surdegspizza med mozarella (4).jpg

Varm opp pizzasteinen langsomt.
Del deigen til fire tynne pizzaer og
legg dem på et bakepapir.

Steg 3

Recept_surdegspizza med mozarella (5).jpg

Spre tomatsausen på deigen og dryss
over strimlet mozzarella. Legg én pizza
om gangen på pizzasteinen og stek under
lokk i 1,5-2 minutter.

Steg 4

Recept_surdegspizza med mozarella (6).jpg

Toppes med ruccola, småtomater, rødløk
og skinke etter steking. Drypp balsamicoeddik
over og server.