Hobbykokker

Pia

Den andre hobbykokken i vår serie er Pia, som deler sine favorittoppskrifter. Hun byr på to inspirerende retter – en smakfull kyllingpasta med soltørket tomat og selleri samt en kremet risotto med traktkantareller og Västerbottensost. I tillegg til oppskriftene deler Pia også sine tanker om matlaging og hvordan hun finner inspirasjon på kjøkkenet.

Hva inspirerer deg mest når du lager nye oppskrifter?
– Jeg henter mye inspirasjon fra ulike matprogrammer på TV. Jeg blir ofte sittende og se på kanalen Godare, der kokker fra både Sverige og resten av verden deler sine favorittoppskrifter.

Har du et favorittsted å lage mat utendørs, og hvorfor?
– I Olofsbo, Falkenberg, hos en venninne i hennes hytte rett ved havet. Det er forbundet med ferie, sol, lukten av havet og ferske, delikate skalldyr.

Hvilken ingrediens kunne du aldri tenke deg å være uten på kjøkkenet?
– En god ost, for eksempel parmesan, Västerbottensost eller grønnmuggost.

Hva er de største forskjellene mellom å lage mat ute på en stekehelle og hjemme på kjøkkenet?
– Det er som oftest forbundet med sommertid og fri, og man kan la matlagingen ta den tiden det tar.

Hva er det morsomste med å dele oppskriftene og kunnskapen din med andre?
– Å vise at alle kan lage mat, og det finnes nok ikke noe morsommere enn når det du har laget blir satt pris på og tallerkenene blir skrapt rene.