Ingredienser

200 g eggnudler

4 stk. kyllinglårfileter, skåret i strimler

1 stk. brokkoli, delt i små buketter

1 stk. gulrot, skåret i tynne staver

1 stk. pak choi, grovhakket

1 stk. rød chili, fint hakket

2–3 fedd hvitløk, revet

1–2 ss ingefær, revet

2 ss soyasaus

0,5 ts sesamolje

1 stk. lime

Srirachasaus (etter smak)

Salt (etter smak)

Olje til steking

Til servering
Ferske bønnespirer
Hakkede peanøtter
Fersk koriander
Limebåter

Slik gjør du

Steg 1

Kok eggnudlene etter anvisningen på pakken,
og skyll de deretter i kaldt vann slik at de ikke
klistrer seg sammen.

Steg 2

Riv ingefær, finhakk chili og hvitløk,
og bland det i en skål sammen med
soyasaus og sesamolje.

Steg 3

Varm opp olje i en stor panne eller wok og
stek den strimlede kyllingen til den blir
gyllenbrun og gjennomstekt.

Ta kyllingen ut og sett den til side.

Tilsett mer olje og stek brokkolibuketter,
gulrotstaver og grovhakket pak choi i noen
minutter til de er lett sprø, men fortsatt har tyggemotstand.

Tilsett hvitløk- og chiliblandingen og fres raskt for å frigjøre smakene.

Steg 4

Legg kyllingen tilbake i pannen sammen med
de kokte nudlene. Press saften fra en halv lime over,
og vend alt godt sammen slik at smakene fordeler
seg jevnt. Smak til med salt, og juster styrken ved å
tilsette mer srirachasaus etter ønske.

 

Steg 5

Topp woken med ferske bønnespirer,
hakkede peanøtter og koriander.

Server umiddelbart med limebåter ved siden av
og eventuelt ekstra srirachasaus for dem som
ønsker mer styrke.