Ingredienser

600 g entrecôte
Rapsolje

Marinade

2 ts sambal oelek
1,5 dl japansk soya
2 ts sesamolje
1 ss mirin
5 ss revet ingefær
2 fedd hvitløk, revet

Syltet rødkål

500 g rødkål, strimlet
3 dl vann
2 dl sukker
1 dl eddik

Saus

2 dl majones
2 lime, zest og saft
100 g syltet jalapeño, hakket
1 ss jalapeñokraft
Salt og pepper

Tilbehør

1 grønn paprika, strimlet
1 gul løk, strimlet
8 tortillabrød medium
200 g mozarella, revet
3 vårløk, hakket

Slik gjør du

Steg 1

Marinade: Bland alle ingrediensene til en marinade. Strimle kjøttet og legg det i marinaden. La stå i minst 1 time.

Steg 2

Syltet rødkål: Bland vann, strøsukker og eddik. Rør om til sukkeret er oppløst. Bland rødkålen i væsken og la stå i ca. 1 time.

Steg 3

Saus: Bland alle ingrediensene i en bolle. Smak til med salt og pepper.

Steg 4

Tenn et bål og plasser stekehellen over ilden. La rapsoljen bli varm på stekehellen og stek deretter paprika og gul løk til de er myke. Skyv deretter dette til side og stek kjøttet til det har fått fin farge.

Steg 5

Dette trinnet går veldig raskt, så pass på at brødet ikke blir brent. Legg en tortilla på stekehellen og legg på kjøtt, de stekte grønnsakene og revet mozzarella. Brett tortillaen sammen. Når osten begynner å smelte og tortillaen har fått farge, tar du quesadillaen av stekehellen. Åpne deretter tortillaen igjen og legg på rødkål, jalapeñosaus og hakket vårløk før servering.