Ingredienser

500 g frosne reker med skall

1 stor løk

1 fennikel

1 fedd hvitløk

1 ts sriracha saus

½ ts paprikapulver

1 ts salt

½ dl hvitvin

1,2 liter vann

Olivenolje

Rømme til servering

Slik gjør du

Steg 1

Tin de frosne rekene. Legg dem i
en røykekurv og røyk i posisjon 2
i 10 minutter.

Skrell rekene og spar på skallet.

Steg 2

Fres rekeskallene i en varm panne
med sriracha-saus i 5 minutter.

Hell i hvitvinen og la det småkoke
i ett minutt.

Tilsett vann og salt.

Kok i noen minutter og senk effekten.
La det småkoke i 25 minutter. 

Steg 3

Hakk løk, fennikel, paprika og hvitløk.
Fres grønnsakene med litt olivenolje
i en panne. 

Steg 4

Sil rekebuljongen oppi pannen med
grønnsaker og kok i ca 15 minutter. 

 

Steg 5

Tilsett til slutt de rensede rekene og
server suppen med rømme.