Ingredienser

600 g svinekam

6 gule løk

Krydderblandning
2 ts knust sort pepper
1 ts paprika pulver
½ ts spisskummen
1 ts tørket timian
1 ss salt
2 ss brunt sukker

Gremolata
3 bunter bladpersille
2 hvitløksfedd
saft av 1 sitron
1 dl olivenolje
svart pepper
1 klype salt

Slik gjør du

Steg 1

Bland sammen ingrediensene
til krydderblandingen.

Steg 2

 Tør svinekamen af, og gnid
krydderiblandingen ind på alle sider. 

Steg 3

Stikk hull i løkene med en kniv
og legg dem på folie på røykristen.

Legg også kjøttet på røykristen og
sett det inn i røykeovnen.

Steg 4

Legg en håndfull spon på sponplaten og
begynn å røyke i posisjon 3.
Røyk i ca. 20 minutter, reduser deretter
effekten til posisjon 1 og røyk kjøttet i
3,5 time eller til den kjernetemperaturen
er 80–85 C. 

 

Steg 5

Gremolata
Grovhakk persillen og legg den i
en dyp bolle. Tilsett de resterende
ingrediensene og bland med stavmikser
til en glatt saus.

Steg 6

Skjær opp kjøttet med en skarp kniv
og skjær deretter løken på midten slik
at innholdet lett kan tas ut med en skje.

Steg 7

Server romtemperert Gremolata
med kjøtt, løk og en frisk salat.

Produkter som benyttes i oppskriften