Populære kategorier
Våre sortiment
Oppskrift
Røkt svinekam med løk og gremolata à la Henri Alén. Utendørs matlaging på sitt beste og alt smaker godt ute.
14 ingredienser
4 personer
14 ingredienser
4 personer
Oppskrift
Røkt svinekam med løk og gremolata à la Henri Alén. Utendørs matlaging på sitt beste og alt smaker godt ute.
600 g svinekam
6 gule løk
Krydderblandning
2 ts knust sort pepper
1 ts paprika pulver
½ ts spisskummen
1 ts tørket timian
1 ss salt
2 ss brunt sukker
Gremolata
3 bunter bladpersille
2 hvitløksfedd
saft av 1 sitron
1 dl olivenolje
svart pepper
1 klype salt
Bland sammen ingrediensene
til krydderblandingen.
Tør svinekamen af, og gnid
krydderiblandingen ind på alle sider.
Stikk hull i løkene med en kniv
og legg dem på folie på røykristen.
Legg også kjøttet på røykristen og
sett det inn i røykeovnen.
Legg en håndfull spon på sponplaten og
begynn å røyke i posisjon 3.
Røyk i ca. 20 minutter, reduser deretter
effekten til posisjon 1 og røyk kjøttet i
3,5 time eller til den kjernetemperaturen
er 80–85 C.
Gremolata
Grovhakk persillen og legg den i
en dyp bolle. Tilsett de resterende
ingrediensene og bland med stavmikser
til en glatt saus.
Skjær opp kjøttet med en skarp kniv
og skjær deretter løken på midten slik
at innholdet lett kan tas ut med en skje.
Server romtemperert Gremolata
med kjøtt, løk og en frisk salat.