Oppskrift
Røkt svinekam med løk og gremolata à la Henri Alén
Røkt svinekam med løk og gremolata à la Henri Alén. Utendørs matlaging på sitt beste og alt smaker godt ute.
14 ingredienser
4 personer
14 ingredienser
4 personer
Oppskrift
Røkt svinekam med løk og gremolata à la Henri Alén
Røkt svinekam med løk og gremolata à la Henri Alén. Utendørs matlaging på sitt beste og alt smaker godt ute.
Ingredienser
600 g svinekam
6 gule løk
Krydderblandning
2 ts knust sort pepper
1 ts paprika pulver
½ ts spisskummen
1 ts tørket timian
1 ss salt
2 ss brunt sukker
Gremolata
3 bunter bladpersille
2 hvitløksfedd
saft av 1 sitron
1 dl olivenolje
svart pepper
1 klype salt
Slik gjør du
Steg 1
Bland sammen ingrediensene
til krydderblandingen.
Steg 2
Tør svinekamen af, og gnid
krydderiblandingen ind på alle sider.
Steg 3
Stikk hull i løkene med en kniv
og legg dem på folie på røykristen.
Legg også kjøttet på røykristen og
sett det inn i røykeovnen.
Steg 4
Legg en håndfull spon på sponplaten og
begynn å røyke i posisjon 3.
Røyk i ca. 20 minutter, reduser deretter
effekten til posisjon 1 og røyk kjøttet i
3,5 time eller til den kjernetemperaturen
er 80–85 C.
Steg 5
Gremolata
Grovhakk persillen og legg den i
en dyp bolle. Tilsett de resterende
ingrediensene og bland med stavmikser
til en glatt saus.
Steg 6
Skjær opp kjøttet med en skarp kniv
og skjær deretter løken på midten slik
at innholdet lett kan tas ut med en skje.
Steg 7
Server romtemperert Gremolata
med kjøtt, løk og en frisk salat.