Ingredienser

1 kg ferske blåskjell

1 stk hakket fennikel

1 ts finhakket chili

1 ss hakket dill

1 dl tørr hvitvin

1 klype salt

Aioli
4 hvitløksfedd
2 dl majones
1 ts Dijon sennep
2 ts sitronsaft
1 ss olivenolje
salt og hvit pepper

ferskt brød til servering

Slik gjør du

Steg 1

Vask blåskjellene grundig og kast
dårlige og åpne blåskjell.

Legg blåskjellene i et metallkar som
passer i røykovnen. 

Steg 2

Tilsett fennikel, chili og hvitvin. 

Steg 3

Begynn å røyke i røykeovnen på posisjon 3
til det har dannet seg røyk. Reduser deretter
varmen til posisjon 2 og røyk i ca. 25 minutter.

Når blåskjellene har åpnet seg, er de klare.
Kast de som ikke har åpnet seg.

Steg 4

Dryss over dill og litt salt. 

 

Steg 5

Aioli
Ta av skallet på hvitløksfeddene,
pensle dem lett med olje og røyk
dem i ca 20 minutter. De skal mykne litt.

Knus deretter hvitløken og bland
med majones.

Tilsett de andre ingrediensene og bland godt.
La stå i minst en time før servering.

Steg 6

Server blåskjellene med aioli og ferskt brød. 

Produkter som benyttes i oppskriften