Populære kategorier
Våre sortiment
Oppskrift
Røkte blåskjell og aioli med røkt hvitløk aioli à la Henri Alén. Utendørs matlaging på sitt beste og alt smaker godt ute.
13 ingredienser
4 personer
13 ingredienser
4 personer
Oppskrift
Røkte blåskjell og aioli med røkt hvitløk aioli à la Henri Alén. Utendørs matlaging på sitt beste og alt smaker godt ute.
1 kg ferske blåskjell
1 stk hakket fennikel
1 ts finhakket chili
1 ss hakket dill
1 dl tørr hvitvin
1 klype salt
Aioli
4 hvitløksfedd
2 dl majones
1 ts Dijon sennep
2 ts sitronsaft
1 ss olivenolje
salt og hvit pepper
ferskt brød til servering
Vask blåskjellene grundig og kast
dårlige og åpne blåskjell.
Legg blåskjellene i et metallkar som
passer i røykovnen.
Tilsett fennikel, chili og hvitvin.
Begynn å røyke i røykeovnen på posisjon 3
til det har dannet seg røyk. Reduser deretter
varmen til posisjon 2 og røyk i ca. 25 minutter.
Når blåskjellene har åpnet seg, er de klare.
Kast de som ikke har åpnet seg.
Dryss over dill og litt salt.
Aioli
Ta av skallet på hvitløksfeddene,
pensle dem lett med olje og røyk
dem i ca 20 minutter. De skal mykne litt.
Knus deretter hvitløken og bland
med majones.
Tilsett de andre ingrediensene og bland godt.
La stå i minst en time før servering.
Server blåskjellene med aioli og ferskt brød.