Oppskrift
Røkte blåskjell og aioli med røkt hvitløk aioli à la Henri Alén
Røkte blåskjell og aioli med røkt hvitløk aioli à la Henri Alén. Utendørs matlaging på sitt beste og alt smaker godt ute.
13 ingredienser
4 personer
13 ingredienser
4 personer
Oppskrift
Røkte blåskjell og aioli med røkt hvitløk aioli à la Henri Alén
Røkte blåskjell og aioli med røkt hvitløk aioli à la Henri Alén. Utendørs matlaging på sitt beste og alt smaker godt ute.
Ingredienser
1 kg ferske blåskjell
1 stk hakket fennikel
1 ts finhakket chili
1 ss hakket dill
1 dl tørr hvitvin
1 klype salt
Aioli
4 hvitløksfedd
2 dl majones
1 ts Dijon sennep
2 ts sitronsaft
1 ss olivenolje
salt og hvit pepper
ferskt brød til servering
Slik gjør du
Steg 1
Vask blåskjellene grundig og kast
dårlige og åpne blåskjell.
Legg blåskjellene i et metallkar som
passer i røykovnen.
Steg 2
Tilsett fennikel, chili og hvitvin.
Steg 3
Begynn å røyke i røykeovnen på posisjon 3
til det har dannet seg røyk. Reduser deretter
varmen til posisjon 2 og røyk i ca. 25 minutter.
Når blåskjellene har åpnet seg, er de klare.
Kast de som ikke har åpnet seg.
Steg 4
Dryss over dill og litt salt.
Steg 5
Aioli
Ta av skallet på hvitløksfeddene,
pensle dem lett med olje og røyk
dem i ca 20 minutter. De skal mykne litt.
Knus deretter hvitløken og bland
med majones.
Tilsett de andre ingrediensene og bland godt.
La stå i minst en time før servering.
Steg 6
Server blåskjellene med aioli og ferskt brød.