Ingredienser

Kyllingvinger
900 g kyllingvinger
1 ts paprikapulver
1 klype cayennepepper
0,5 ts spisskummen
1–2 ts muscovadosukker
0,5 ts salt
0,5 ts hvitløkspulver
Smør (til pensling)

Creamy Red Bacon Coleslaw
½ rødkålhode, finsnittet
1–2 pakker bacon
0,5 dl crème fraîche
0,5 ss eplecidereddik
Salt og pepper

Til servering
BBQ-saus
Grillet mais

Slik gjør du

Steg 1

Tørk kyllingvingene godt med kjøkkenpapir
slik at de blir helt tørre.

Steg 2

Bland paprikapulver, cayennepepper, spisskummen,
muscovadosukker, salt og hvitløkspulver i en skål.
Strø krydderblandingen jevnt over kyllingvingene
på begge sider.

Steg 3

Forvarm røyken til ca. 120–125°C og bruk
ønsket røykspon. Eple- eller kirsebærspon
anbefales for en mild og fruktig røyksmak.

Steg 4

Legg vingene på risten slik at de ikke overlapper hverandre.
Pensle med smeltet smør og røyk i ca. 60 minutter, til de er
møre og har fått en fin overflate.

 

Steg 5

Mens vingene røykes, forbered coleslaw. Snitt rødkålen fint
og legg den i en skål. Strø over litt salt og tilsett eplecidereddik.
Masser kålen forsiktig med hendene for å myke den opp.

Steg 6

Skjær baconet i små biter og stek det sprøtt.
La det renne av på kjøkkenpapir og avkjøle seg.

Steg 7

Bland rødkålen med crème fraîche og sprøstekt bacon.
Smak til med salt og pepper.

Steg 8

Server de røkte kyllingvingene sammen med
coleslaw, en god BBQ-saus og grillet mais.

Produkter som benyttes i oppskriften