Populære kategorier
Våre sortiment
Oppskrift
Røkte kyllingvinger med Bacon Coleslaw à la Maria Kroll. Utendørs matlaging på sitt beste og alt smaker godt ute.
15 ingredienser
4 personer
15 ingredienser
4 personer
Oppskrift
Røkte kyllingvinger med Bacon Coleslaw à la Maria Kroll. Utendørs matlaging på sitt beste og alt smaker godt ute.
Kyllingvinger
900 g kyllingvinger
1 ts paprikapulver
1 klype cayennepepper
0,5 ts spisskummen
1–2 ts muscovadosukker
0,5 ts salt
0,5 ts hvitløkspulver
Smør (til pensling)
Creamy Red Bacon Coleslaw
½ rødkålhode, finsnittet
1–2 pakker bacon
0,5 dl crème fraîche
0,5 ss eplecidereddik
Salt og pepper
Til servering
BBQ-saus
Grillet mais
Tørk kyllingvingene godt med kjøkkenpapir
slik at de blir helt tørre.
Bland paprikapulver, cayennepepper, spisskummen,
muscovadosukker, salt og hvitløkspulver i en skål.
Strø krydderblandingen jevnt over kyllingvingene
på begge sider.
Forvarm røyken til ca. 120–125°C og bruk
ønsket røykspon. Eple- eller kirsebærspon
anbefales for en mild og fruktig røyksmak.
Legg vingene på risten slik at de ikke overlapper hverandre.
Pensle med smeltet smør og røyk i ca. 60 minutter, til de er
møre og har fått en fin overflate.
Mens vingene røykes, forbered coleslaw. Snitt rødkålen fint
og legg den i en skål. Strø over litt salt og tilsett eplecidereddik.
Masser kålen forsiktig med hendene for å myke den opp.
Skjær baconet i små biter og stek det sprøtt.
La det renne av på kjøkkenpapir og avkjøle seg.
Bland rødkålen med crème fraîche og sprøstekt bacon.
Smak til med salt og pepper.
Server de røkte kyllingvingene sammen med
coleslaw, en god BBQ-saus og grillet mais.