Ingredienser

Squash-fritters
1 middels stor squash, grovrevet
1 egg
1 ½ ss hvetemel
Salt og pepper
Olje til steking

Stekt sild
4 sildefileter
Ca. 2 ss sammalt hvetemel
Salt og pepper
Olje til steking

Øvrig
4 kokte poteter, skåret i skiver
8 skiver rugbrød
Syltet rødløk
Salatblader
Smør

Remuladesaus
1 ½ dl majones
½ dl finhakket pickles
2 ss rømme
1–2 ts karri
Salt og pepper

Slik gjør du

Steg 1

Riv squashen og dryss litt salt over.

La den stå en stund slik at væsken
trekkes ut, og press deretter ut så
mye væske som mulig.

Bland squashen med egg, hvetemel,
pepper og eventuelt mer salt.

Steg 2

Rør sammen alle ingrediensene til
remuladesausen og smak til med
salt og pepper.

Steg 3

Varm olje på stekehellen på middels varme
og form små fritters av squashblandingen.

Stek dem gyllenbrune på begge sider og
la dem renne av på kjøkkenpapir.

Steg 4

Krydre sildefiletene med salt og pepper
og vend dem i sammalt hvetemel.

Stek dem i olje på litt høyere varme til
de er gylne og sprø.

 

Steg 5

Smør rugbrødskivene med smør og legg et
salatblad på hver. Fordel de skivede kokte
potetene og en stekt sild på halvparten av
skivene. På de resterende skivene legges
squash-fritters. Topp alle med remuladesaus
og syltet rødløk.

Server umiddelbart og nyt!