Ingredienser

Pizzabunn rugsurdeig
5 dl vann 
12 g gjær
2 dl ferdig tilberedt surdeig av rug
0,5 ts salt
3 ss rapsolje
1 l hvetemel

Topping
50 g løyrom (rogn av lagesild)
2 dl crème fraiche
1 bunt dill
1 rødløk i tynne skiver

Slik gjør du

Steg 1

Forbered deigen

Recept_surdegspizza med mozarella (3).jpg

Smelt gjæren i vannet, tilsett surdeigen, rapsolje
og salt. Tilsett hvetemel i deigvæsken
og bearbeid deigen i ca. 5 minutter. La deigen
hvile 3-4 timer i romtemperatur.

Steg 2

Recept_surdegspizza med löjrom (3).jpg

Varm opp pizzasteinen langsomt. Del deigen
til fire tynne pizzaer og legg dem på et bakepapir. 

Steg 3

Recept_surdegspizza med löjrom (4).jpg

Bland crème fraiche med halvparten av dillen
og spre den utover pizzadeigen. Legg én pizza
om gangen på pizzasteinen og stek under lokk
i 1,5 – 2 minutter.

Steg 4

Recept_surdegspizza med löjrom (5).jpg

Toppes med løyrom, rødløk og resten av
dillen etter steking.