Oppskrift
Surdegspizza med løyrom, crème fraiche, dill og rødløk
10 ingredienser
4 personer
10 ingredienser
4 personer
Oppskrift
Surdegspizza med løyrom, crème fraiche, dill og rødløk
Ingredienser
Pizzabunn rugsurdeig
5 dl vann
12 g gjær
2 dl ferdig tilberedt surdeig av rug
0,5 ts salt
3 ss rapsolje
1 l hvetemel
Topping
50 g løyrom (rogn av lagesild)
2 dl crème fraiche
1 bunt dill
1 rødløk i tynne skiver
Slik gjør du
Steg 1
Forbered deigen
Smelt gjæren i vannet, tilsett surdeigen, rapsolje
og salt. Tilsett hvetemel i deigvæsken
og bearbeid deigen i ca. 5 minutter. La deigen
hvile 3-4 timer i romtemperatur.
Steg 2
Varm opp pizzasteinen langsomt. Del deigen
til fire tynne pizzaer og legg dem på et bakepapir.
Steg 3
Bland crème fraiche med halvparten av dillen
og spre den utover pizzadeigen. Legg én pizza
om gangen på pizzasteinen og stek under lokk
i 1,5 – 2 minutter.
Steg 4
Toppes med løyrom, rødløk og resten av
dillen etter steking.