Arme riddere med bålkaffe
Lettlaget luksusfrokost i det fri eller en populær dessert – arme riddere med bålkaffe blir aldri feil. Dersom du velger å forberede røren og kanelblandingen hjemme på kjøkkenet, blir retten både rask og enkel å tilberede.
13 ingredienser
4 personer
13 ingredienser
4 personer
![](/storage/8D773795A2B263E31933B833B08FEF07595C2F88E10A2C7B2ACB117673B6DBA4/7e915ccfbe5e47ca84012261fc5df27f/330-220-0-jpg.Jpeg/media/809d0920515d459b8c54592611209ea0/Recept_fattigare%20riddare.jpeg)
Arme riddere med bålkaffe
Lettlaget luksusfrokost i det fri eller en populær dessert – arme riddere med bålkaffe blir aldri feil. Dersom du velger å forberede røren og kanelblandingen hjemme på kjøkkenet, blir retten både rask og enkel å tilberede.
Ingredienser
3 dl melk
1 dl hvetemel
2 egg
1 ts sukker
2 ts salt
10 skiver lyst brød
Smør til steking
Til servering
Kremost
Syltetøy, f.eks. bringebær
eller jordbær
Kanelblanding
2 ts kanel
3 ss sukker
Kaffe
4 ss kokekaffe
4 dl vann
Slik gjør du
Steg 1
Visp sammen melk, mel, egg, salt og sukker
til en glatt røre.
Steg 2
Dypp brødskivene i røren og stek dem
gyllenbrune i smør på stekehellen.
Strø over kanelblandingen og server
med syltetøy og kremost.
Steg 3
Kaffe over åpen ild
1 Bland vann og kaffe direkte i kaffekjelen.
2 Kok opp kaffen tre ganger. Hver gang det
begynner å koke, tar du kjelen bort fra ilden
i 2-3 minutter.
3 La kaffen trekkei fem minutter, da frigjøres
smaken og kaffegruten synker ned på bunnen.
4 Server.