Arme riddere med bålkaffe
Lettlaget luksusfrokost i det fri eller en populær dessert – arme riddere med bålkaffe blir aldri feil. Dersom du velger å forberede røren og kanelblandingen hjemme på kjøkkenet, blir retten både rask og enkel å tilberede.
13 ingredienser
4 personer
13 ingredienser
4 personer
Arme riddere med bålkaffe
Lettlaget luksusfrokost i det fri eller en populær dessert – arme riddere med bålkaffe blir aldri feil. Dersom du velger å forberede røren og kanelblandingen hjemme på kjøkkenet, blir retten både rask og enkel å tilberede.
Ingredienser
3 dl melk
1 dl hvetemel
2 egg
1 ts sukker
2 ts salt
10 skiver lyst brød
Smør til steking
Til servering
Kremost
Syltetøy, f.eks. bringebær
eller jordbær
Kanelblanding
2 ts kanel
3 ss sukker
Kaffe
4 ss kokekaffe
4 dl vann
Slik gjør du
Steg 1
Visp sammen melk, mel, egg, salt og sukker
til en glatt røre.
Steg 2
Dypp brødskivene i røren og stek dem
gyllenbrune i smør på stekehellen.
Strø over kanelblandingen og server
med syltetøy og kremost.
Steg 3
Kaffe over åpen ild
1 Bland vann og kaffe direkte i kaffekjelen.
2 Kok opp kaffen tre ganger. Hver gang det
begynner å koke, tar du kjelen bort fra ilden
i 2-3 minutter.
3 La kaffen trekkei fem minutter, da frigjøres
smaken og kaffegruten synker ned på bunnen.
4 Server.