Ingredienser

1 kg poteter i grove skiver
1 kg gulrøtter i grove skiver
200 g brokkolini
4 torskefileter
Rapsolje

Saus

3 dl fløte
2 dl hvitvin
25 g smør
Salt og pepper

Slik gjør du

Steg 1

Tilbehør: Tenn et bål og la stekehellen bli varm over ilden. Stek deretter poteter, gulrøtter og brokkolini i rapsolje i ca. 10 minutter. Grønnsakene skal være myke og potetene skal ha sprø overflate. Sett til side, eventuelt i foliepakke for å holde på varmen.

Steg 2

Saus: Ta stekehellen av varmen og plasser Muurikka Matlagingsstativ over ilden. Smelt smøret i kasserollen. Tilsett fløte, hvitvin, salt og pepper. Kok opp. Sett til side med lokk eller aluminiumsfolie for å holde på varmen.

Steg 3

Grilling: salte og pepre torsken. Plasser fisken i den doble grillristen og hold den over det glødende kullet. Grill i ca. 5 minutter på hver side, avhengig av fiskens størrelse.