Ingredienser

Pizzadeig
600 g (ca. 10 dl) Tipo "00" durumhvetemel
4 dl vann, romtemperert
3 ts salt
1–2 g fersk gjær (liten klump)
Maismel (polenta) til utbaking

Topping
2 dl tomatsaus
2 dl sorte oliven, utkjernede og skivede
4 ss pesto
100 g salami, tynne skiver
100 g pinjekjerner
200 g revet mozzarella
65 g ruccola

Slik gjør du

Steg 1

Hell det romtempererte vannet i en stor bolle.

Tilsett salt og rør til det er oppløst.

Tilsett en liten del av melet og bland godt.

Smuldre inn gjæren og rør til den er helt oppløst.

Steg 2

Tilsett resten av melet litt om gangen, og elt deigen
grundig til den blir blank og smidig.

La heve i romtemperatur i 2 timer.
Dekk bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle for å
hindre at deigen tørker ut.

Steg 3

Del deigen i 4 like store deler og form dem til boller.
Legg dem på en tallerken og la dem heve videre
i kjøleskapet i et døgn.

Steg 4

Ta ut deigen ca. 1 time før pizzasteking,
slik at den når romtemperatur.

 

Steg 5

Forvarm pizzaovnen til 350°C.

Steg 6

Strø maismel på benken. Strekk forsiktig hver
deigbolle til ønsket størrelse – unngå å trykke på
kantene for å bevare en luftig skorpe.

Steg 7

Smør tomatsaus jevnt utover pizzabunnen, og fordel
deretter oliven, pesto, salami, pinjekjerner og revet
mozzarella på toppen.

Steg 8

Flytt forsiktig pizzaen til en pizzaspade og stek den i
pizzaovnen til den er gyllen og har en sprø bunn.
Roter pizzaen med en pizzavender under stekingen
for jevn tilberedning.

Steg 9

Topp med ruccola rett etter steking og server umiddelbart.