Populære kategorier
Våre sortiment
Oppskrift
Italiensk delikatessepizza - utendørs matlaging på sitt beste og alt smaker godt ute.
12 ingredienser
4 personer
12 ingredienser
4 personer
Oppskrift
Italiensk delikatessepizza - utendørs matlaging på sitt beste og alt smaker godt ute.
Pizzadeig
600 g (ca. 10 dl) Tipo "00" durumhvetemel
4 dl vann, romtemperert
3 ts salt
1–2 g fersk gjær (liten klump)
Maismel (polenta) til utbaking
Topping
2 dl tomatsaus
2 dl sorte oliven, utkjernede og skivede
4 ss pesto
100 g salami, tynne skiver
100 g pinjekjerner
200 g revet mozzarella
65 g ruccola
Hell det romtempererte vannet i en stor bolle.
Tilsett salt og rør til det er oppløst.
Tilsett en liten del av melet og bland godt.
Smuldre inn gjæren og rør til den er helt oppløst.
Tilsett resten av melet litt om gangen, og elt deigen
grundig til den blir blank og smidig.
La heve i romtemperatur i 2 timer.
Dekk bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle for å
hindre at deigen tørker ut.
Del deigen i 4 like store deler og form dem til boller.
Legg dem på en tallerken og la dem heve videre
i kjøleskapet i et døgn.
Ta ut deigen ca. 1 time før pizzasteking,
slik at den når romtemperatur.
Forvarm pizzaovnen til 350°C.
Strø maismel på benken. Strekk forsiktig hver
deigbolle til ønsket størrelse – unngå å trykke på
kantene for å bevare en luftig skorpe.
Smør tomatsaus jevnt utover pizzabunnen, og fordel
deretter oliven, pesto, salami, pinjekjerner og revet
mozzarella på toppen.
Flytt forsiktig pizzaen til en pizzaspade og stek den i
pizzaovnen til den er gyllen og har en sprø bunn.
Roter pizzaen med en pizzavender under stekingen
for jevn tilberedning.
Topp med ruccola rett etter steking og server umiddelbart.